De vackraste stränderna i Europa

Världen är full av fantastiska stränder, där du kan gräva ner tårna i mjuk sand medan du lyssnar till det magiska ljudet av vågskvalp. Breda eller smala, gyllene eller kritvita – de finns i otaliga varianter.
Här presenterar vi några av europas vackraste stränder.

Cala Goloritzè i Sardinien

Få stränder får dig att flämta högt som sublima Cala Goloritzè, på Sardiniens östkust Golfo di Orosei. Med sina snövita småstenar som ger vika för ett hav av renaste akvamarinblått.

Kalkstensklippor sticker dramatiskt ut över bukten, liksom Monte Caroddi, en 148 meter hög nål av sten som är älskad av klättrare.

Navagio Beach, Zakynthos, Grekland

Den grekiska stranden som säkert är med på en miljon vykort, Navagio på Zakynthos, är en plats där du kan vara glad över att bli skeppsbruten – därav dess prosaiska smeknamn Shipwreck Beach.

Med mäktiga klippor som slungar upp ovanför en perfekt båge av sand och hav så blått att det ser photoshoppat ut.

Myrtos Beach, Kefallonia

Serpentinvägen som slingrar sig nerför den branta sluttningen till Myrtos på Kefallonia höjer pulsen lika mycket som själva viken.

Ovanifrån ser det ut som om mäktiga Poseidon har dykt upp ur djupet och kluvit kusten i två delar, och lämnat bakom sig denna häftigt vackra vita stenvik, inramad av skira klippor och omgiven av havet som tickar nästan av varje blå nyans på färgkartan.

Es Trenc Beach, Mallorca

Avslappnad atmosfär, mjuka sanddyner och karibiskt blått vatten på södra Mallorca.

Es Trencs sju kilometer är en fascinerande strandsträcka med en atmosfär som känns avgjort karibisk. Den pärlvita sanden på den 35 meter breda stranden lyser i solen när vågorna mjukt slår in mot stranden. Beroende på tid på dygnet och det naturliga ljuset kan havet se var som helst mellan djupblått, turkos eller smaragdgrönt.

Maspalomas Beach, Gran Canaria

Maspalomas Beach är förmodligen den mest kända stranden på Kanarieöarna. När du ser vykort från Gran Canaria med sanddyner precis intill havet tittar du på Maspalomas Beach.

Sola hela dagen och mycket att göra på natten på Gran Canaria

Maspalomas strand har sektioner för alla: Den östra änden gränsar till resorten Playa del Ingles och erbjuder massor av familjevänliga tjänster som uthyrning av solstolar och parasoller, duschar och snacksställ. När du går västerut till strandens centrum, mot Maspalomas fyr, blir stranden vildare med vattensportzoner och nudistområden. Efter att ha solat under dagen varför inte bege dig till Maspalomas och Playa del Inglés för att smaka på nattlivet?

Elafonissi Beach, Kreta

Elafonissi beach är egentligen en liten obebodd ö på den sydvästra delen av Kreta, cirka 60 kilometer från Chania. Stranden är särskilt känd för sin rosa skimrande sand och kristallklara turkosa vatten.

Det har konsekvent rankats som en av de vackraste stränderna i Europa, och det är en populär plats för familjer, tack vare det grunda vattnet. Elafonissi Beach är full av finmalda snäckor som har färgat sanden till rosa. Det är också anledningen till att det skimrar när solen skiner.

Porto Katsiki beach, Lefkada, Grekland

Den naturliga skönheten i Porto Katsiki erbjuder ett av de mest imponerande teman som Lefkas är känt för. Abrupta vita klippor bildar en vild men magnifik bakgrund och en unik motsats till det djupblå vattnet i Joniska. Frodig vegetation täcker det omgivande området och skapar ett av de mest idylliska landskapen i världen.

Många solstolar och parasoller täcker denna berömda sandstrand men klipporna erbjuder några vackra skuggiga platser för lite avskildhet och avkopplande solbad. Några trappsteg leder dig direkt till stranden.

Porto Katsiki är helt enkelt oemotståndlig för tusentals besökare runt om i världen och en unik sightseeingupplevelse. Den besöks av privata yachter och är helt enkelt det bästa sättet att komma åt denna strand, förutom en bil. Det kan också nås med taxibåt från byarna Vassiliki och Nidri. En parkeringsplats, barer och matsalar finns på toppen av trappan.

Fler resor:

Tillbringa en natt i ett sovrum under vattnet på Manta Resort, Pemba island i Tanzania!

Bo under vattenytan och njut av det fantastiska magiska undervattenlivet på Pemba island, Manta Resort, Tanzania
utanför Afrikas östkust!

Äntligen årets husbilssemester är här…

Med vår nyinköpta husbil åker vi runt i Sverige och besöker bland annat Bredsands camping, Kolmården och Vimmerby med Astrid Lindgrens Värld och höghöjdsbanan på Vimmerby Adventure.

Upptäck Australien från kust till kust med tåg

En alldeles speciell upplevelse att se hela det fantastiska Australiens landskap i markhöjd, är att resa med tåg som korsar hela kontinenten från kust till kust med Indian Pacific Train.

Bo högt upp i träden på Treehotel – omgiven av den norrländska naturen!

Treehotel välkomnar dig att uppleva naturen på det mest minnesvärda och unika sätt du kan tänka dig. Att bo uppe i de höga tallarna i norra Sverige har aldrig varit så enkelt som nu. Blicka ut över den spektakulära svenska naturen från The Mirrorcube eller The UFO. Se norrskenet lysa upp himlen ovanför dig.

Gravelbike: ett cykeläventyr genom Blekinge, Småland & Skåne

Denna cykelresa med mountainbike tar oss från Olofström i Blekinge, via det småländska glasriket in i Åsnens nationalpark i Kronoberg.

Innsbruck – Alpernas huvudstad

Innsbruck – Alpernas huvudstad

Det är lätt att förstå varför Innsbruck kallas ”Alpernas huvudstad”. Den ligger 574 meter över havet och har en rik historia och är en av världens stiligaste städer.

Världens vackraste vattenfall!

Världens vackraste vattenfall!

Få saker exemplifierar naturens skönhet och kraft så dramatiskt som majestätiska vattenfall. Synen av massor av vatten som rinner ut över kanten av en klippa eller forsar över klippor lyckas alltid att imponera oss.

Korinthkanalen

Korinthkanalen

Korinthkanalen, eller Korintiska kanalen, är en viktig sjötransportled genom Korintiska näset i Grekland. Genom att förbinda Korintiska viken och Saroniska bukten kan vägen för en båt förkortas med upp till 185 sjömil (ca 340 km).

Pin It on Pinterest

Share This

Dela!

Dela inlägget med dina vänner!