Vinresa i Toscana, Italien

Genom regionen Toscana, för denna exklusiva resa oss genom några av de viktigaste vindistrikten i centrala Italien. Vi kombinerar vinprovningarna med att smaka de bästa regionala delikatesserna och besöker byar på landsbygden där medeltida byggnader varvas med charmiga vingårdar.
Boende blir i Florens och Pienza.

Bästa reseperiod är vår, sommar eller senhöst då vinskörden är över.

Toscana med sin underbart vackra natur i form av böljande gröna fält och kullar är säkerligen ett av Italiens mest kända landskap. Överallt finns välvårdade vingårdar och sedan urminnes tider har vinbönderna med stolthet framställt sina viner som idag säljs i hela världen.
Det finns flera vindistrikt i Toscana där kvalitetsviner produceras men vi kommer att koncentrera oss på två av de mest kända områdena.

Vingård Piemonte Chianti Toscana
Vinstockar Toscana Chianti

Florens

Ponte Vecchio, den välkända bron över floden Arno, som byggdes av romarna.

Dag 1 – Florens

Ankomst till Florens flygplats och transfer till trevligt centralt mellanklasshotell i Florens.
På eftermiddagen guidad stadspromenad där vi får upptäcka denna vackra stads fascinerande historia där bl.a den mäktiga Medicifamiljen, som styrde under många sekler, har satt stor prägel på staden. Här föddes renässansen och härifrån kommer några av epokens främsta konstnärer som Botticelli, Leonardo da Vinci och Michelangelo.

Stadspromenaden tar oss bl.a till dopkapellet från 1100-talet med sina mästerligt skulpterade portar.

Vi ser Ponte Vecchio, den välkända bron över floden Arno, som byggdes av romarna och är kantad av små guldsmedsbodar.

Middag på en trevlig trattoria.

Bron Ponte Vecchio i Florens
Toscana

Chianti

Vinodling i Chianti, Toscana.

Dag 2 – Chianti

Vi besöker vingårdar och äter lunch i någon av de trevliga byarna.

Mellan Siena och Florens breder ett av Italiens mest kända vindistrikt Chianti ut sig. Detta är ett område med antika traditioner och under medeltiden med ständiga konflikter mellan Florens och Siena, föddes byar och kloster, slott och fästningar. Viner från det ursprungliga området där Chiantivinerna föddes kallas för “Chianti Classico” och omfattar bl.a. områdena runt Castellina, Gaiole, Radda och Greve.

Många av gårdarna tillverkar dessutom en utmärkt olivolja.

Vi besöker två vingårdar och äter lunch i någon av de trevliga byarna. Middag på egen hand i Florens.

Toscana
Toscana

Siena

Siena är en av Italiens mest sevärda städer med medeltida kyrkor och palats, smyckade av tidens stora konstnärer.

Dag 3 – Siena och Pienza

Idag reser vi mot Siena där vi gör en stadsvandring i denna intressanta stad som hade sin storhetstid på 1200- och 1300-talen.

Det är en av Italiens mest sevärda städer med medeltida kyrkor och palats, smyckade av tidens stora konstnärer. Katedralen är en av den italienska gotikens höjdpunkter och bland dess skatter kan nämnas Piccolominibiblioteket.

Efter lunch i Siena åker vi vidare till Pienza som på 1450-talet förvandlades från en enkel bondby till en renässansens idealstad av påven Pius II som föddes här.

Vid ankomsten till Pienza checkar vi in på vårt hotell, sedan blir det tid för att upptäcka denna charmiga lilla stad.

Trappa i Pienza
Pienza

Montepulciano

Montepulciano är belägen på toppen av en kulle. Alla gatorna som går uppåt mot det centrala torget är flankerade av hus från olika epoker.

Dag 4 – Montepulciano och Montalcino

Inte långt från Pienza finns områdena där två andra mycket kända Toscanska viner produceras: Brunello di Montalcino och Vino Nobile di Montepulciano. De har fått sina namn efter de små medeltida städerna runt vilka vinodlingarna sprider ut sig och vi kommer att besöka en vingård i varje område.

Vi besöker vingårdar och äter lunch i någon av de trevliga byarnaMontepulciano är belägen på toppen av en kulle. Alla gatorna som går uppåt mot det centrala torget är flankerade av hus från olika epoker. På torget finns kyrkan och intresanta byggnader från från 1400-1500 talet. Runt den pittoreska staden finns vingårdarna där man producerar det kända Vino Nobile di Montepulciano och fler kända vinproducenterna har hus med vinkällare inne i staden precis som det varit i generationer.

Montalcino är berömd i hela världen för sitt vin Brunello da Montalcino. Den mysiga lilla staden, även den på toppen av en kulle, är fortfarande omgiven av sin medeltida stadsmur och domineras av den antika borgen. Runtomkring breder det vackra landskapet i Val’Orcia ut sig med sina kullar, cypresser, olivträd och vinodlingar. Lunch under utflykten och middag i Pienza.

Vinflaskor från Montepulciano
Montalcino

Toscana

Slingrande vägar i Toscana.

Dag 5 – Avresa

Transfer till flygplatsen

Resefakta

Prisindikation från 13 900 SEK per person, del i dubbelrum om tio personer reser. I priset ingår svensk guide som möter i Italien och följer med på resan, 4 hotellnätter (4* hotell) inkl. frukost, alla måltider (förutom en middag i Florens) och program enligt beskrivning med guidning och alla transporter (transporter i privat buss). Internationellt flyg tillkommer.

Resan arrangeras av Rubinresor

 

  • Valuta: Euro Kredikort accepteras på hotell och de flesta restauranger.
  • El: 240 V, adapter kan behövas.
  • Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
  • Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum behövs ej.
  • Övrigt: Promenadvänliga skor rekommenderas.
Montalcino Benedictine-kloster

Fler resor:

Äntligen årets husbilssemester är här…

Med vår nyinköpta husbil åker vi runt i Sverige och besöker bland annat Bredsands camping, Kolmården och Vimmerby med Astrid Lindgrens Värld och höghöjdsbanan på Vimmerby Adventure.

Hyr lyxiga semesterhem runt om i världen

Läcker arkitektur och hem präglade med enastående stil som glädjer, inspirerar och till och med förändrar oss. Bland fastigheterna finns hus av arkitekter och designers som Benjamin Cox, Herbert Kreisler, R.F Schindler, Frank Lloyd Wright, och ett flertal av fastigheterna har vunnit prestigefulla utmärkelser.

Mitt möte med de dimhöljda bergens gorillor i Rwanda

Jag fick möjlighet att få ett av få tillstånd att bestiga de dimhöljda bergen i Rwanda och se bergsgorillor på nära håll. Så oerhört magiskt att vara mitt ibland dessa djur i deras naturliga miljö.

Vandra på Madeira

Madeira är starkt förknippat med natur och härliga vandringsleder. Många menar att man på Madeira kan få uppleva några av världens bästa vandringar.

De vackraste stränderna i Europa

Världen är full av fantastiska stränder, där du kan gräva ner tårna i mjuk sand medan du lyssnar till det magiska ljudet av vågskvalp. Breda eller smala, gyllene eller kritvita – de finns i otaliga varianter. Här presenterar vi några av europas vackraste stränder.

De vackraste stränderna i Europa

De vackraste stränderna i Europa

Världen är full av fantastiska stränder, där du kan gräva ner tårna i mjuk sand medan du lyssnar till det magiska ljudet av vågskvalp. Breda eller smala, gyllene eller kritvita – de finns i otaliga varianter. Här presenterar vi några av europas vackraste stränder.

Pin It on Pinterest

Share This

Dela!

Dela inlägget med dina vänner!